8. Sınıf Ingilizce Yemek Tarifi Ve Türkçesi



8. Sınıf İngilizce Yemek Tarifi ve Türkçesi

Yemek, kültürler arası bir bağ kurmanın lezzetli bir yolu olabilir. İşte 8. sınıf öğrencileri için İngilizce yemek tarifleri ve Türkçe çevirileri ile dünya mutfağının kapılarını aralayacak bir rehber.

Makarna Carbonara

Makarna severler için harika bir başlangıç noktası, İtalyan mutfağının vazgeçilmezi olan Makarna Carbonara tarifiyle başlayalım.

Malzemeler:

  • 150 gram guanciale (İtalyan jambon)
  • 350 gram spaghetti (spagetti)
  • 3 büyük yumurta
  • 1 su bardağı Parmesan peyniri
  • Taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

Makarna Carbonara, İtalyan mutfağının en ünlü tariflerinden biridir. İlk adım olarak, spagettiyi bir tencerede haşlayın ve al dente bir kıvamda olana kadar süzün. Bu arada, guanciale'yi küçük parçalar halinde kesip kızartın. Guanciale'nin lezzeti, bu yemeğin anahtarıdır.

Bir başka kapta, yumurtaları çırpın ve Parmesan peyniri ile karıştırın. Karabiber ve tuz ekleyin, ancak dikkatli olun, çünkü guanciale zaten tuzlu bir lezzete sahiptir.

Son adımda, haşlanmış spagettiye kızartılmış guanciale'yi ekleyin ve ardından yumurtalı karışımı üzerine dökün. Tüm malzemeler iyice karışana kadar hızlıca karıştırın. Sıcak servis yapın ve üzerine taze çekilmiş karabiber serpin. Afiyet olsun!

Sushi Yapımı

Japon mutfağının inceliklerini öğrenmek isteyenler için, Sushi yapımı size eşsiz bir deneyim sunabilir.

Malzemeler:

  • Sushi pirinci
  • Su
  • İçin: Ton balığı, somon, avokado, salatalık
  • Nori (kızarmış yosun yaprağı)
  • Soya sosu
  • Wasabi
  • Zencefil turşusu

Sushi yapımı, özen ve sabır gerektiren bir sanattır. İlk adım olarak, sushi pirincini iyice yıkayın ve pişirin. Pirincin üzerine su serpip karıştırın ve bir süzgeçte soğumaya bırakın.

Diğer yandan, nori yaprağını alın ve üzerine pirinci yayın. Üzerine dilimlenmiş ton balığı, somon, avokado ve salatalık ekleyin. Dikkatlice rulo şeklinde sarın ve dilimleyin.

Servis yaparken, soya sosu, wasabi ve zencefil turşusu ile sunumunuzu tamamlayın. Bu nefis Japon lezzetini denemek sizi Asya mutfağına götürecek.

Fransız Tatlısı: Crème Brûlée

Fransız mutfağının zarafetini yaşamak isteyenler için, Crème Brûlée tarifi mükemmel bir seçenektir.

Malzemeler:

  • 4 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 vanilya çubuğu
  • 2 su bardağı krema
  • Toz şeker (karamelizasyon için)

Crème Brûlée yapımına başlamadan önce, vanilya çubuğunu ortadan kesin ve içindeki tohumları çıkarın. Yumurta sarılarını ve toz şekeri bir kapta karıştırın ve vanilya tohumlarını ekleyin.

Ayrı bir tencerede, krema kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Kaynama noktasına geldiğinde, karışımı yumurta karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.

Son olarak, Crème Brûlée karışımını kalıplara dökün ve buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın. Tatlılar soğuduktan sonra üzerine ince bir tabaka toz şekeri serpin ve karamelizasyon için bir ocak üstü ateşte ya da özel bir karamelizasyon cihazıyla ateşleyin. Karamel kabuğu sertleştiğinde, Crème Brûlée hazır demektir!

Bu lezzetli Fransız tatlısı, özel bir akşam yemeği veya özel bir kutlama için mükemmel bir seçenektir.

Hint Mutfağından Tandoori Tavuk

Hindistan'ın zengin tatlarına dalış yapmak isteyenler için, Tandoori Tavuk tarifi tam bir şölen sunabilir.

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk but
  • Yoğurt
  • Limonsuyu
  • Tandoori baharat karışımı
  • Zencefil-sarımsak ezmesi
  • Tuz

Tandoori Tavuk, Hint mutfağının bir hediyesidir ve inanılmaz derecede lezzetlidir. İlk olarak, yoğurt, limonsuyu, tandoori baharat karışımı, zencefil-sarımsak ezmesi ve tuz ile bir marinasyon hazırlayın.

Tavuk butlarını bu karışımla kaplayın ve en az 2 saat boyunca buzdolabında dinlendirin. Daha uzun süre dinlendirmek, lezzetin daha derinlemesine nüfuz etmesine yardımcı olacaktır.

Marine edilmiş tavukları önceden ısıtılmış bir tandır fırınında veya bir ızgarada pişirin. Tavuklar altın rengini alana ve iyice pişene kadar bekleyin.

Servis yaparken, taze nane ve limon dilimleri ile süsleyin. Hint mutfağının büyüleyici lezzetlerini denemek için bu tarifi mutlaka deneyin.

Sonuç

İşte 8. sınıf İngilizce dersinizde öğrenebileceğiniz yemek tarifleri ve Türkçe çevirileri ile dünya mutfağına küçük bir yolculuk. Makarna Carbonara, Sushi, Crème Brûlée ve Tandoori Tavuk gibi farklı kültürlerden gelen lezzetleri denemek, hem İngilizce becerilerinizi geliştirmenize hem de dünyanın çeşitli mutfaklarına olan ilginizi artırmanıza yardımcı olacaktır. Afiyet olsun!

Video 8. Sınıf Ingilizce Yemek Tarifi Ve Türkçesi Terkait video 8. Sınıf Ingilizce Yemek Tarifi Ve Türkçesi

Video 8. Sınıf Ingilizce Yemek Tarifi Ve Türkçesi

8th class english food homework | 8.sinif ingilizce yemek ödevi. eğer ironiden anlamayıp rahatsız oluyorsanız lütfen videoyu kapatın ki saçma sapan yorumlar yazıp beni deli etmeyin, benim 8th class english food homework | 8.sinif ing


eğer ironiden anlamayıp rahatsız oluyorsanız lütfen videoyu kapatın ki saçma sapan yorumlar yazıp be. İngilizce yemek tarifi verirken hangi kelimeleri kullanırız, fiilleri nasıl kullanırız? İngilizce yemek fiillerinden, yemek pişirme


yemek tarifi için 🍅🥒🍳 8. sınıf ingilizce kelimeleri, kalıpları, fiilleri | hem eğlen hem öğren #4. on home ideas channel, you will find all the nice ideas about improvement of our homes. for example: diy, education of children yem


english homework / the cookie recipe of melisa in english/melisa'nın ingilizce kurabiye tarifi. doğrama görüntüsünden sıkılanlar 3. dakikaya geçsin.english homework / the cookie recipe of melisa in english/melisa'nın ingilizce kurabi

Video 8. Sınıf Ingilizce Yemek Tarifi Ve Türkçesi

on home ideas channel, you will find all the nice ideas about improvement of our homes. for example:. hi, i made a cake today.on home ideas channel, you will find all the nice ideas about improvement of our homes. for example:.


lgs kampı ekim programına buradan ulaşabilirsin https://bit.ly/2gfjkic uep- uzaktan eğitim program. www.miniversite.org www.ozkancelen.com www.videoluingilizce.com.lgs kampı ekim programına buradan ulaşabilirsin https://bit.ly/2g


ilk video'm -ingilizce ödevi:yemek tarifi. ilk video'm -ingilizce ödevi:yemek tarifi.


doğrama görüntüsünden sıkılanlar 3. dakikaya geçsin.. pınar, deniz ve selim ev ödevini ingilizce olarak hazırlıyorlar. sizde çocuklarınızla eğlenerek ev ödevi yapabilirsiniz. how to make doğrama görüntüsünden sıkılanlar 3. dakikaya g


Video Youtube

8th class english food homework (master chef) - ingilizce yemek ödevi - cake recipe - kek tarifi. lgs ingilizcede tüm soruları doğru cevaplamak ister misiniz? konuları, lgs ipuçlarını ve soru çözüm taktiklerini eğlenerek 8th class en


Hi, I made a cake today.. İngilizce Proje Ödevi Sonu komik bitiyor Soft Salt olacak yanlış yazmışım arkadaşlar İnstagram dan takip edebilirsiniz Hi, I made a cake today..


serra ingilizce yemek tarifi ödev 2019. ingilizce projesi , 8. sınıf , cooking konusu , cooking , proje , ingilizce , ödev , proje notu , not , puan yükseltme.serra ingilizce yemek tarifi ödev 2019.


serra ingilizce yemek tarifi ödev 2019.. coppola studios' newest video shows us, how to bake a cake - kids' style! the step by step process to perfect dessert.serra ingilizce yemek tarifi ödev 2019..


28. writing a recipe - bir yemek tarifi yazmak. 28. writing a recipe - bir yemek tarifi yazmak.


Youtube 8. Sınıf Ingilizce Yemek Tarifi Ve Türkçesi

www.miniversite.org www.ozkancelen.com www.videoluingilizce.com.. www.miniversite.org www.ozkancelen.com www.videoluingilizce.com..


ingilizce ödevi, kek yapımı.. ingilizce 8. sinif 3. ünite kelimeler - in the kitchen tamami resimli ve animasyonlu yeni müfredata uygun ingilizce ödevi, kek yapımı..


. .


english homework. how to make a cake? / ingilizce ev ödevi. kek nasıl yapılır?. 2019-2020 8.sinif ingilizce 3. ünite in the kitchen konu anlatimi, kelimeleri ve test in the kitchen in the english homework. how to make a cake? / ingil


pınar, deniz ve selim ev ödevini ingilizce olarak hazırlıyorlar. sizde çocuklarınızla eğlenerek ev ö. bugün sizlerle proje ödevim için ingilizce puding tarifi yaptık :) umarım beğenirsiniz. destek için beğenmeyi ve kanalıma abone pın


8. sınıf ingilizce lgs - unit 3 in the kitchen lgs ipuçları - fatma uyar & şuqfe. 8. sınıf ingilizce lgs - unit 3 in the kitchen lgs ipuçları - fatma uyar & şuqfe.


LGS İngilizcede tüm soruları doğru cevaplamak ister misiniz? Konuları, Lgs ipuçlarını ve soru çözüm . Soruların PDF'i için https://bit.ly/2XTVPLR #evokul kampı 6.hafta programını buradan indirebilirsin https://bit.ly/2VKeI0W Günün


ingilizce proje ödevi sonu komik bitiyor soft salt olacak yanlış yazmışım arkadaşlar instagram dan t. 8. sınıf öğrencileri, derste işledikleri cooking ünitesini, gerçek hayatlarına uygulayıp, ingilizce yemek tarifi verdiler.ingilizce


ingilizce yumurta tarifi ( 8. sınıf ). nasıl krep yapılır :) ingilizce yemek tarifleri.ingilizce yumurta tarifi ( 8. sınıf ).


Info 8. Sınıf Ingilizce Yemek Tarifi Ve Türkçesi

ingilizce projesi , 8. sınıf , cooking konusu , cooking , proje , ingilizce , ödev , proje notu , no. created by videoshow:http://videoshowapp.com/free.ingilizce projesi , 8. sınıf , cooking konusu , cooking , proje , ingilizce , öde


how to bake a cake kids' style. uzaktan eğitim lgs 8.sinif genel tekrar 3.ünite (in the kitchen) bu videoda 8.sınıf 3.ünite in the kitchen konu how to bake a cake kids' style.


coppola studios' newest video shows us, how to bake a cake - kids' style! the step by step process t. o kadarda kötü değil beee sj like atmayı değilsenizde abone olmayı unutmayın ingilizce proje ödevimi neden youtube kanalıma coppola


evde ingilizce makarna yapımı. evde ingilizce makarna yapımı.


. .


ingilizce yemek anlatım. 8. sınıf ingilizce ders kitabı 3. ünite in the kitchen cevapları ve türkçeleri tüm ünite kelimeleri seslendirilmiştir ve yazılmıştır.ingilizce yemek anlatım.


. 8.SINIF İNGİLİZCE (COOKİNG) PROJE ÖDEVİ..


8.sinif ingilizce 3.ünite kelimeler (in the kitchen). 8. sinif ingilizce 3. ünite kelimeleri ve test in the kitchen ünitesinin en önemli 102 kelimesini eğlenceli 8.sinif ingilizce 3.ünite kelimeler (in the kitchen).


ingilizce yemek tarifi. pasta #makarna #tarif #good #hot #pastaa #yemek #ingilizce #one #teacher #youtube #yemektarifleri #kavurmamakarna #türkçe ingilizce yemek tarifi.


News : 8. Sınıf Ingilizce Yemek Tarifi Ve Türkçesi


2019-2020 8.sinif ingilizce 3. ünite in the kitchen konu anlatimi, kelimeleri ve test in the kitchen. ingilizce projesi , 8. sınıf , cooking konusu , cooking , proje , ingilizce , ödev , proje notu , not , puan yükseltme.2019-2020 8.


ingilizce yemek tarifi ( puding) | pudding recipe. cake recipe ingilizce ödevim için kek aptım. (4.sınıf) a lot of kalıbını kullanarak ingilizce kek tarifi.ingilizce yemek tarifi ( puding) | pudding recipe.